Skip to main content
  • "Powered by the best blood lines."

Deelname menwedstrijd te Emmer-Compascuum

  • 18 september 2022

Op 17 september 2022 hield menvereniging De Runderuiters voor de 2e keer een menwedstrijd. De enthousiaste vereniging werd die dag getroffen door ongunstige weergoden, de regen kwam bij tijden met bakken uit de lucht. Dat maakte gaande de dag de dressuurring erg zwaar en de vaardigheidsbaan glibberig. Een andere beleving dan super droge en warme omstandigheden tijdens de wedstrijden afgelopen zomer.
Maar de enthousiaste vereniging en de deelnemers deden hun best !

Zoals gebruikelijk nam Senne Boom deel met zowel Bella als Heemhoeve’s First Lady aan twee dressuurproeven en twee vaardigheidsproeven.
Ondanks de zware baan verliepen de dressuurproeven naar wens. Met Bella scoorde Senne in beide proeven één winstpunt (resp. 187,5 en 184,5 punten). Met Heemhoeve’s First Lady in de eerste proef één winstpunt (191,5 punten) en in de tweede proef twee winstpunten (196,0 punten). Een mooi resultaat onder deze zware omstandigheden !

De vaardigheidsproeven met Bella verliepen minder naar wens. In beide proeven werd een stuurfout gemaakt en volgde uitsluiting. Helaas.
Met Heemhoeve’s First Lady reed Senne beide proeven binnen de gestelde tijd. In de eerste proef werd 1 balletje afgeworpen (dus nog wel 1 winstpunt), de tweede proef werd foutloos binnen de tijd gereden (en dus 2 winstpunten). Ook de barrage werd foutloos gereden en in de 2e tijd.

Tevreden en uiteindelijk met 8 winstpunten op zak, maar door- en doornat, toog het menteam uiteindelijk huiswaarts.