Skip to main content
  • "Powered by the best blood lines."

Verslag van de indoor districtskampioenschappen 2022-2023.

  • 13 maart 2023

Op vrijdagavond 10 maart en zaterdag 11 maart 2023 vonden de indoor districtskampioenschappen plaats in Putten.

Senne Boom was met zowel haar Shetlander Bella als met de Hackney Stapleford Shake A Leg gekwalificeerd voor dressuur en vaardigheid op deze kampioenschappen.

Onder erbarmelijke omstandigheden, sneeuw en ijzel, zijn we op vrijdagavond met Bella afgereisd naar Putten voor deelname aan de dressuur.
De dressuurproef van Bella wordt door 2 juryleden, onafhankelijk van elkaar maar wel in één ruimte (!?), beoordeeld met resp. 166 en 172 punten. Hoewel de proef voor ons gevoel wel goed werd verreden, geen hoge score. Maar dit laatste bleek het algemene beeld deze avond te zijn.

Na een late thuiskomst en een korte nachtrust werd zaterdagmorgen al weer op tijd de reis naar Putte gestart met Bella en Stapleford Shake A Leg voor resp. een vaardigheidsproef en een dressuur- en een vaardigheidsproef.

De dressuurproef met Stapleford Shake A Leg verliep niet geheel naar wens (te veel spanning) en werd door beide juryleden beoordeeld met 168.5 punten.

De vaardigheidsproef met Bella verliep naar wens, foutloos en binnen de tijd. De barrage ging zoals gebruikelijk super snel, maar helaas sneuvelde er een balletje. Wel 2 winstpunten, maar een hoge plaatsing raakte daarmee buiten beeld. Helaas.

Door uitloop in het programma kwam de voorbereiding van de vaardigheidsproef steeds meer in het gedrang en het werd steeds kouder en kouder. Uiteindelijk verscheen Senne en Shake A Leg rillend aan de start van de vaardigheidsproef., wat vervolgen geen succes werd. Eén afgeworpen balletje en buiten de tijd.

Uiteindelijke conclusie: mooi dat we er geweest zijn, maar het heeft ons niet gebracht wat verwacht werd.