Skip to main content
  • "Powered by the best blood lines."

NK para-mennen te Beekbergen.

  • 01 augustus 2023

Van 27 t/m 30 juli werden de NK vierspannen en NK para-mennen verreden op het schitterende  mencentrum van Riant Stables te Beekbergen.
Een geheel nieuwe ervaring ons en ook nog onder bijzondere omstandigheden. De ene dag hoosbuien regen en de volgende dag weer de mooiste zonneschijn. En dat had wel zijn invloed op het terrein, het werd een zwaar evenement.

Op het zware en enigszins verplaatste dressuurring lukte het minder om de figuren correct te verrijden. Maar Shake A Leg trotseerde de zware baan wonderwel.

Het A-traject van de marathon kwam door de zware terreinomstandigheden te vervallen en werd vervangen door in een inrijroute. Dit was voor ons nieuw en gelijk onze valkuil, we startten te vroeg aan traject B, de hindernissen. Na  de eerste 3 (van de 6) hindernissen gereden te hebben, werden we vanwege de te vroege start voor dit onderdeel gediskwalificeerd. Bijzonder jammer.

Ons doel voor de vaardigheid was om geen balletjes af te werpen en zo mogelijk binnen de tijd te blijven. Het eerste lukte, alle balletjes bleven op de kegels liggen. Maar vanwege tijdsoverschrijding en een kleine hapering in de route wel de nodige strafpunten ontvangen.

Terugkijkend: met veel plezier gereden op een uniek evenement, veel geleerd en kon beter, maar toch lekker gereden. Op naar Beekbergen 2024 !