"Powered by the best blood lines."

Hackney Stud “De Heemhoeve”
Torendijk 2
7495 PX Ambt Delden
tel. 074 - 2569612
E-mail info@hackney-horses.nl

Voorjaar 2011      Het veulenseizoen 2011

Het veulenseizoen op De Heemhoeve start met 2 hengstveulens van Roscourt Top Secret. Net als in 2010 tonen de hengstveulens opnieuw veel eigenschappen van Roscourt Top Secret. Deze hengst doet het dus niet alleen goed in de aangespannen sport, maar is ook waardevol voor de fokkerij.
Het veulen Heemhoeve’s Toppy komt van de merrie Northern Rosalien en heeft als bloedvoering Roscourt Top Secret x Eaglestone Sholto x Waveny Boy. Het veulen Heemhoeve’s TipTop is van de merrie Conviction’s Memory en heeft als bloedvoering Roscourt Top Secret x Eaglestone Sholto x Moonshine Play Boy.

Van de tijdelijk in Nederland gestationeerde hengst Sunbeam Vindicator zijn op De Heemhoeve in 2011 een merrieveulen, Heemhoeve’s Mandy, (Sunbeam Vindicator x Blue Cap Danny Boy x Marden Finality) en een hengstveulen, Heemhoeve’s Vindicator, (Sunbeam Vindicator x Round the Sun x Moonshine Play Boy) geboren.
De veulens van Sunbeam Vindicator zijn zonder meer veelbelovend.

Tot slot zijn op De Heemhoeve van de, eveneens tijdelijk in Nederland gestationeerde, hengst Brookborough Flash Jack een merrieveulen, Heemhoeve’s Blue Angel, (Brookborough Flash Jack x Roughfield Fantasy x Ingfield Taverner) en een hengstveulen, Heemhoeve’s Wysiwyg, (Brookborough Flash Jack x Ingfield Taverner x Birkhouse Billy)geboren. Opvallend aan deze veulens is, dat ze van meet af aan zo veel hals, oprichting en beweging laten zien. Bovendien hebben beide een beetje brutaal en nieuwsgierig karakter. Heemhoeve’s Blue Angel is op een leeftijd van één week getoond op de Showavond te Voorthuizen en stal daar de show met haar mooie en vrije bewegingen.


Terug

toppy 100
Heemhoeve's Toppy

mandy 100
Heemhoeve's Mandy


blue angel - 100
Heemhoeve's Blue Angel

heemhoeves tiptop 100
Heemhoeve's TipTop

vindicator 100
Heermhoeve's Vindicator

wysiwyg - 100
Heemhoeve's Wysiwyg