"Powered by the best blood lines."

Hackney Stud “De Heemhoeve”
Torendijk 2
7495 PX Ambt Delden
tel. 074 - 2569612
E-mail info@hackney-horses.nl

26 september 2006            Mooie successen Heemhoeve hackney's op fokdag
                                         te Raalte
 

Voor de regionale fokdag van het Nederlands Hackney Stamboek te Raalte hadden we 4 veulens ingeschreven. In de rubriek “merrieveulens kleine maat” waren we vertegenwoordigd met 2 veulens. Heemhoeve’s Rosalinda (Bjorclenn van de Mast x Eaglestone Sholto) bleef helaas te veel ‘onder de merrie’ lopen, waardoor zij zich onvoldoende presenteerde (bij het monsteren thuis liep ze zogezegd telkens ‘de sterren van de hemel’). Een 5e plaats en een 2e premie vielen haar ten deel.

Heemhoeve’s Symphony (Bjorclenn van de Mast x Easter Boy M) presenteerde zich daarentegen juist opperbest. Ze liep de ‘sterren van de hemel’. Tot in de eindronde liep ze fier op kop. Op het allerlaatste moment werd ze alsnog teruggeplaatst naar de 4e plaats met een 2e premie. 

In de rubriek “merrieveulens grote maat” was Heemhoeve’s Apassionata (Plain’s Liberator x Ingfield Taverner) het enige ingeschreven veulen. Maar ze maakte er een waardige rubriek van ! Met de ‘hals erop’ gaf ze een fraaie show weg.

Haar optreden werd beloond met een 1e premie en uitnodiging voor de centrale keuring op de U.P.D. te Utrecht op 23 september a.s.

In de rubriek “hengstveulens kleine maat” presenteerde Heemhoeve’s Rhapsody (Bjorclenn van de Mast x Eaglestone Sholto) zich met veel uitstraling. Resultaat een 1e premie en eveneens een uitnodiging voor de Centrale keuring.

De merries kleine maat Northern Rosalien (v. Eaglestone Sholto) en Convictions Memory (Eaglestone Sholto) werden beiden opgenomen het stamboek.

Onze hackney’s werden klaar gemaakt en voorgebracht door Trainingsstal “Freek Saris”.

  

Terug

nieuws_raalte_02
Heemhoeve's Symphony

nieuws_raalte_01
Heemhoeve's Apassionata

nieuws_raalte_03
Heemhoeve's Rhapsody