"Powered by the best blood lines."

Hackney Stud “De Heemhoeve”
Torendijk 2
7495 PX Ambt Delden
tel. 074 - 2569612
E-mail info@hackney-horses.nl

De prestaties op de fokdagen in 2007  

Voor de fokdag te Raalte op 1 september 2007 schreven we 5 dieren in, te weten een 3-tal veulens van Bjorclenn van de Mast en twee merries grote maat.

Van de veulens kregen 2 merrieveulens (Bjorclenn van de Mast x Eaglestone Sholto en Bjorclenn van de Mast x Easter Boy M) een 1e premie en een uitnodiging voor de Centrale Keuring te Utrecht. Het hengstveulen (Bjorclenn van de Mast x Eaglestone Sholto) toonde zich onvoldoende op de fokdag en kreeg derhalve een 2e premie. Toch een domper, omdat hetzelfde hengstveulen een week daarvoor in Beesd nog op een geweldige wijze de ‘sterren van de hemel’ liep.

Onze 6-jarige merrie grote maat Silverstar (Ingfield Taverner x Birkhouse Billy) kreeg te Raalte eveneens een 1e premie en een uitnodiging voor de Centrale Keuring. De andere merrie moesten we vanwege een onregelmatige gang helaas terugtrekken.

Op grond van de resultaten te Raalte waren we vervolgens met een 3-tal dieren vertegenwoordigd op de Centrale keuring op de U.P.D. te Utrecht op 21 september 2007.

Met de aanduiding “een veulen met veel rasuitstraling, goed ontwikkeld, veel balans en goede techniek van lopen” werd Heemhoeve’s Lucia (Bjorclenn van de Mast x Easter Boy M) als 2e geplaatst in de rubriek kleine maat merrieveulens. In dezelfde rubriek legde Heemhoeve’s Carmen (Bjorclenn van de Mast x Eaglestone Sholto) beslag op de 7e plaats met de aanduiding “mooi type met voldoende rasuitstraling, iets week in de rug. Mist in beweging nog een beetje bravour”.

Een resultaat waarop je als fokker trots mag zijn.

De grote maat merrie Silverstar (Ingfield Taverner x Birkhouse Billy) behaalde wederom een 1e premie en werd ‘ster’ verklaard met de aanduiding: “een merrie met veel maat en formaat. Mist nog kracht waardoor ze in beweging nog wat vlak blijft”. Een mooie fokmerrie waar we zuinig op mogen zijn !

  

Terug

heemhoeves carmen
Heemhoeve's Lucia

silverstar raalte 2007
Silverstar