"Powered by the best blood lines."

Hackney Stud “De Heemhoeve”
Torendijk 2
7495 PX Ambt Delden
tel. 074 - 2569612
E-mail info@hackney-horses.nl

Juli 2008            Ook Top Secret vindt zijn draai  

In 2007 is Roscourt Top Secret, gefokt door Gary Haffenden, East Malling (GB), voor het eerst op concoursen uitgebracht door Freek Saris. Deze kleine maat hackney leek ons een beloftevolle wedstrijdpony. In de training had hij al meerdere keren extreme bewegingen laten zien en toonde hij zich bijzonder werklustig.

Helaas had hij moeite al zijn bewegingsdrang in vloeiende bewegingen om te zetten. Zijn werklust leidde uiteindelijk tot een rugblessure en voor hem een vroegtijdig einde van het seizoen 2007. Met een aqua-training in Leusden en vervolgens rustig doortrainen in de winter heeft Freek Saris Top Secret geprepareerd voor het seizoen 2008. Freek Saris had en heeft een heilig vertrouwen in de kwaliteiten en werklust van Top Secret. Op de eerste concoursen (Ambt Delden, Doornspijk en Bennekom) ‘nestelt’ Top Secret zich nog in de achterhoede van zijn rubriek. Maar vanaf concours Doornspijk weet Top Secret zijn werklust en trainingsarbeid te benutten tot sprankelende bewegingen.

Vanaf dat moment behoort Top Secret tot de overrijders voor de rubriekswinst en dat doel heeft Freek Saris zich voor 2008 gesteld. Al het meerdere is meegenomen !  Zo ook de mooie 2e plaats op concours Garyp (18 juli) achter Hillstreet’s Prince in en rubriek met 10 deelnemers. Met het vertrouwen in Top Secret, de trainingsaanpak van Freek Saris en de werklust en de capaciteiten van Top Secret is een mooie en verwachtingsvolle concourslijn ingezet.

  

Terug

roscourt top - dokkum website 200
Concours Dokkum, 28 juni 2008

top secret - garyp website 200
Concours Garyp, 18 juli 2008