"Powered by the best blood lines."

Hackney Stud “De Heemhoeve”
Torendijk 2
7495 PX Ambt Delden
tel. 074 - 2569612
E-mail info@hackney-horses.nl

15 juli 2008            Fantasy hervindt zijn draai  

Sinds januari 2008 staat Roughfield Fantasy, onder zijn nieuwe sportnaam Heemhoeve’s Fantasy, opnieuw op de Chestnuts Stable van Gijs en Willeke Rozendaal. Hoewel hij zich daar van meet af aan weer op zijn gemak voelt, geeft dit nog geen zekerheid hoe hij het opnieuw in de wedstrijdsport zal doen.

Zowel op de oefendag in Ambt Delden (5 april) als de Clubdag van de VHN (19 april) plaatst Fantasy zich op een 2e plaats in zijn rubriek. Dat lijkt op een hoopvolle come back. Niets blijkt minder waar, op de concoursen Bennekom (1 mei), Doornspijk (10 mei), Otterlo (14 juni) en Dokkum (28 juni) ‘bungelt’ Fanatsy telkens op de laatste plaats in zijn rubriek. Fantasy blijft onrustig in het hoofd, er lijkt wel meer wind door zijn hoofd te gaan dan om zijn hoofd, en het lopen is onregelmatig en wat verkrampt. Maar Gijs houdt van ‘zijn Billy’ en traint stug door. En niet zonder succes !

Op concours Hagestein (12 juli) grijpt Fantasy met Gijs aan de leidsels de eerste plaats. Wat een ommekeer ! Daar doen we het voor !

Nog geen week later, op 18 juli in Garyp, loopt Fantasy opnieuw goed en eist de 2e plaats in zijn rubriek op. Wat kan een paard in een maand tijd een sprong maken !

In januari 2008 gaven we Fantasy een concoursseizoen om terug te komen. Al snel bleek, dat hij van ver moest terug komen. En dan ineens ‘doet ie ’t weer’. Natuurlijk geeft dat geen enkele garantie, dat hij nu ineens elke wedstrijd zal presteren. Maar hij wil en kan het nog. En dat is de grootste uitdaging voor een trainer/rijder. De 2e helft van het wedstrijdseizoen zal blijken waar hij staat.

 

 Terug

fantasy hagestein - website 200
Concours Hagestein, 12 juli 2008

fantasy garyp - website 200
Concours Garyp, 18 juli 2008