"Powered by the best blood lines."

Hackney Stud “De Heemhoeve”
Torendijk 2
7495 PX Ambt Delden
tel. 074 - 2569612
E-mail info@hackney-horses.nl

3 september 2008            Heemhoeve's Princess Julia Nederlands kampioen !  

Op de noordelijke fokdag te Raalte op 9 augustus jl. ontving Heemhoeve’s Princess Julia (Hillstreet’s Prince x Eaglestone Sholto) een 1e premie en een uitnodiging voor de Centrale Keuring op 3 september te Ermelo.

Evenals in Raalte stal Heemhoeve’s Princess Julia op 3 september 2008 in Ermelo opnieuw de show en werd ze op kop gezet bij de merrieveulens kleine maat. Ook bij de eindkeuring ging opnieuw ‘de staart erop’ en werd dit goed ontwikkeld veulen met bijzonder veel ras, veel front en prachtige bewegingen opnieuw op kop geplaatst en daarmee Nederlands kampioen veulens kleine maat.

 Heemhoeve’s Princess Julia werd op 5 maart 2008 geboren uit de merrie Conviction’s Memory. Conviction’s Memory is een nakomeling van Eaglestone Sholto uit de merrie Greenhill Conviction. Deze laatste merrie heeft een grote stempel gezet op de fokkerij van de comb. Smits uit Boekel en is onder andere de moeder van, de inmiddels preferent verklaarde, Conviction’s Boy.

Conviction’s Memory heeft ons al meerdere goede nakomelingen gegeven: Heemhoev’s Romeo (V. Romario), Heemhoeve’s Rhapsody (V. Bjorclenn van de Mast) en Heemhoeve’s Carmen (V. Bjorclenn van de Mast).

De vader van Princess Julia is Hillstreet’s Prince. Hillstreet’s Prince is in maart 2007 goedgekeurd voor de dekdienst door het Nederlandsch Hackney Stamboek. Deze hengst in eigendom van Peter Olaf van de Brink uit Hierden heeft intussen naam gemaakt in de limietklasse op de nationale concoursen en is op 30 augustus jl. in Drogeham uitgeroepen tot kampioen dekhengsten kleine maat in tuig.

 

 Terug

kampioen 2008 200

princess julia 200
Centrale keuring, 3 september 2008