"Powered by the best blood lines."

Hackney Stud “De Heemhoeve”
Torendijk 2
7495 PX Ambt Delden
tel. 074 - 2569612
E-mail info@hackney-horses.nl

Voorjaar 2010       De veulenperiode 2010 breekt aan op "De Heemhoeve"      

Op 21 februari 2010 blijkt Brewer’s Tanione (v. Roughfield Fantasy) onverwachts en vier weken eerder dan berekend te gaan veulenen. De merrie is één van de laatste merries die nog drachtig is van Blokland’s Shales. Hoewel het merrieveulen veel te vroeg wordt geboren, is ze goed ontwikkeld, behoorlijk aan de maat en met de gewenste kleur en tekening: vier witte benen, een mooie, strakke brede bles en een kleine witte vlek op de buik.

Enkele dagen later brengt Northern Rosalien (v. Eaglestone Sholto) het eerste veulen van Roscourt Top Secret. Een mooi, rassig, bruin hengstveulen met vier witte voeten en een kol. Enkele weken later brengt Conviction’s Memory (v. Eaglestone Sholto) ook een hengstveulen van Roscourt Top Secret. Dit veulen lijkt wel een kloon van Top Secret: dezelfde kleur, vrijwel identieke aftekening en dezelfde stand van de voorbenen. Meer kun je je als fokker niet wensen.

Begin april krijgt Stapleford Georgine (v. Blue Cap Danny Boy) een merrieveulen van Stapleford Viscount. Een donkerbruin veulen met vier witte voetjes met een smalle bles.

Twee weken later brengt Heemhoeve’s Apassionata (v. Plain’s Liberator) een merrieveulen van Plain’s Moonwalker. Donkerbruin van kleur, een uitlopende kol, 4 witte benen en een vlekje op de buik.

Begin mei geeft Chusim van de Kooilaan (v. Round the Sun) een hengstveulen van Roscourt Eurostar. Een zeer mooi en luxe, donkerbruin veulen, evenwel op enig wit aan de kroonranden na geen aftekening.

Half juni brengt Silverstar (v. Ingfield Taverner) ook een merrieveulen van Plain’s Moonwalker. Een luxe veulen, donkerbruin van kleur met drie witte benen, een kol en een vlekje op de buik.

 

heemhoeves secret 125
Heemhoeve's Secret

heemhoeves moonlight 125
Heemhoeve's Moonlight 

heemhoeves topper 125

Heemhoeve's Topper

heemhoeves moonshine 125
Heemhoeve's Moonshine

 

Terug