"Powered by the best blood lines."

Hackney Stud “De Heemhoeve”
Torendijk 2
7495 PX Ambt Delden
tel. 074 - 2569612
E-mail info@hackney-horses.nl

American Hackney Horse Society

Heartland Fortune Maker 200
National Heartland Fortune Maker

Algemeen                 Engeland               Nederland               Amerika

De eerste Hackney pony naar Amerika geïmporteerd werd, was 239 Stella welke door de heer A.J. Cassatt in 1878 naar Philadelphia werd gehaald. In 1891 richtte de heer Cassatt samen met andere Hackney-liefhebbers de American Hackney Horse Society (AHHS) op, een organisatie en data-registratie die nog steeds valide is.
Het hoofdkantoor van de American Hackney Horse Society is gevestigd in het Kentucky Horse Park, Lexington, Kentucky. Het doel van deze organisatie is met name het bijhouden van een Hackney-register, het samen en het waarborgen van Hackney-registraties en -overdrachten. Voorts tracht het het fokken van kwaliteit Hackney-paarden en -pony's te bevorderen; een bredere belangstelling voor de fokkerij te creëren en het aanmoedigen tot deelname aan de diverse Hackney-activiteiten.

Anno 2016 is het AHHS het meest florerende Hackney-stamboek in de wereld, zowel qua fokkerij als het aangespannen rijden. En op vele (professionele) wedstrijden is voor het grootste deel van de klassen duizenden dollars aan prijzengeld beschikbaar.
In het stamboek-register van het AHHS zijn echter dieren opgenomen, welke niet geheel te herleiden zijn tot bloedlijnen in het basisboek, ook niet van het moederstamboek. Derhalve worden deze dieren door het moederstamboek, de HHS, niet geaccepteerd voor registratie in sectie A.

In Amerika worden met name Hackney-ponies (met een stokmaat van max. 14.2 hands of 58 inches) gehouden en geshowd en in 5 verschillende divisies: de Roadster pony (met een stokmaat van max. 13 hands, die geshow wordt voor een sulky in 3 gangen, arbeidsdraf, verheven draf en full speed), de Cob Tail (met een stokmaat van max. 14.2 hands, die geshowd wordt als de dynamische ‘hig stepper’ en met een gekorte staat en ingevlochten manen), de Harness pony ook wel Long Tail genaamd (met een stokmaat van max. 12.2 hands, die geshowd wordt met een zeer lange (op de grond slepende) staart en lange losse manen, de Pleasure pony (met een stokmaat van max. 14.2 hands, die geshowd wordt voor een 2-wielige wagen en met lange losse manen) en aan de hand (deze rubrieken zijn doorgaans alleen voor veulens, éénjarigen en tweejarigen).

Terug